Miksi tämä suttuinen sivusto on olemassa?

Läppä on se, että jos lähtee vaikka viikoksi Pariisiin, matkakohteesta löytyy tietoa ihan varmasti enemmän kuin tarpeeksi. Mutta jos aikoo pyöräillä johonkin täysin obskuuriin suomensukuiseen paikkaan keskellä Venäjää, se Hannelen ja Pentti-sedän (nimet muutettu) matkakertomus vuodelta 2006  tai Tverin Karjalan ystävät ry:n kotisivuilta löytyvät yhteystiedot saattavat oikeasti olla validia informaatiota.

En väitä, että olisin edes käynyt missään kovin kummallisissa paikoissa, mutta ei esimerkiksi Vienan Karjalassa suomalaisia (tai muunkaan maalaisia) retkipyöräilijöitä ihan ruuhkaksi asti ole. Tietoa, ehkä autolla liikkuvien tarinoita ja eri keskustelupalstoilla käytyjä viestinvaihtoja kyllä löytyy, mutta: maiseman ja etäisyydet kokee pyörän selästä eri tavalla. Huonokuntoinen tiekin tarkoittaa aina vähän eri asiaa pyöräilijälle, autoilijalle ja moottoripyörällä liikkujalle.

Olen yrittänyt koota näille sivuille erilaisia toimivia, pyörämatkailuun sopivia reittejä Venäjän karjalaisalueilla. Suuren osan niistä olen ajanut, mutten kaikkea.

Reitit ja tarinat löytyvät sisällysluettelosta. Se kasvaa matkan jatkuessa!

Tämän sivuston tarkoitus on kerätä yhteen tietoa pyörämatkailun mahdollisuuksista Venäjällä, etenkin karjalaisalueilla. Jos sinulla on oma tarina, reitti tai sellaisia tuttuja Venäjän puolella, jotka voivat avata rajantakaista kulttuuria ja matkailua, ota yhteyttä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s