Markus Lehtipuun Karjala

Menemättä syvemmälle Markus Lehtipuun poliittiseen ajatteluun (näin sanomalla siihen tietenkin väkisin menee), sanoisin, että hän on tehnyt valtavan työn kerätessään tietoa Venäjän puolelle jääneistä ja siellä aina olleista karjalaisseuduista.

Wikipedian mukaan Lehtipuu on matkailutoimittaja ja Suomalainen Matkaopas Oy:n toimitusjohtaja. Koska hän on kirjoittanut todennäköisesti parhaan opaskirjan Venäjän Karjalassa matkaaville suomalaisille, kyseinen kirja vilahtelee tämän tästä ehdottamissani retkipyöräilyreiteissä.

Olen tehnyt kaikki pyöräreissuni ilman digitaalista suunnistusapua. Kun pyöräilimme Vienan Karjalan runokylistä toiseen, Karjala -kirja osoittautui todella hyväksi oppaaksi. Olen vakaasti sitä mieltä, että ihminen nauttii matkustamisesta eniten silloin, kun käytössä on rajallinen määrä informaatiota. Siksi koen, että paras tapa suunnistaa itänaapurin lähialueilla on huoltoasemalta tai kirjakaupasta ostettu kartta ja jutun aiheena oleva kirja. Näihin peruspilareihin yritän antaa oman panokseni miettimällä, miten Venäjän karjalaisseuduilla voisi pyöräillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s